078 153 152      Customer area

Automatische deur: FAQ

Vind het antwoord op veelgestelde vragen over automatische deuren en Andere geautomatiseerde toegangen.


Interventie en herstelling van automatische deuren

 • Mijn automatische deur is kapot, kunt u me snel helpen?

De teams van Entrance Services bestaan uit 70 technici die als enige opdracht hebben om te voldoen aan uw specifieke behoeften, en in het bijzonder aan de storingen die zich kunnen voordoen aan uw installaties.

En om u zo snel mogelijk van dienst te zijn, bestrijken onze teams heel België (Luik, Namen, Henegouwen, Luxemburg, Waals-Brabant, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Antwerpen).

Daarnaast hebben we ook onderhoudscontracten met opties opgezet, zodat we u een efficiënte 24/7 storingsdienst kunnen garanderen.

Heeft u snel een reparatie nodig? Contacteer ons onmiddellijk!

 • Wat moet ik doen als mijn automatische deur helemaal niet opengaat?

Controleer eerst of de stroomvoorziening in orde is. Als dat zo is, kan er een probleem zijn met de motor of de sensoren. Neem contact met ons op voor technische ondersteuning.

 • Mijn automatische deur maakt een vreemd geluid als hij opengaat. Is dit normaal?

Ongewone geluiden kunnen duiden op een mechanisch of smeringsprobleem. We raden je aan de deur niet te gebruiken en onze experts in te schakelen voor een inspectie. Neem contact met ons op voor technische ondersteuning.

 • Wat zijn uw responstijden voor dringende reparaties?

Nous comprenons l'importance de la rapidité lorsqu'il s'agit de dépanner une porte automatique. Nous nous efforçons de répondre rapidement à toutes les demandes de dépannage urgent, généralement dans un délai très court après avoir reçu votre demande. Nous disposons pour ce faire d'une équipe de 70 techniciens qui sont disposés à intervenir le plus rapidement possible. 


Automatische deurinstallatie

 • Hoe wordt een automatische deur geïnstalleerd?

Entrance Services staat aan uw zijde bij elke stap, van het allereerste begin tot de uiteindelijke installatie van uw automatische deur.

Onze teams zetten zich in om u te ondersteunen en een hoogwaardige service te garanderen.

De stappen zijn als volgt:

 1. Ontmoeting met een verkoper
 2. Indiening van een bestek ter validatie
 3. Opname van de afmetingen
 4. Installatie van de automatische deur

 • Hoeveel kost de installatie van een automatische deur?

Het is niet eenvoudig om de prijs van de installatie van een automatische deur te bepalen, gezien de verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden. De prijzen zullen namelijk voornamelijk variëren naargelang het type deur, de grootte ervan en het gebruikte detectiesysteem.

Toch kunt u ervan uitgaan dat de instapprijs ongeveer 4500 euro zal bedragen (met automatische schuifdeur en detectiesysteem) en dat deze kan oplopen tot 8000 euro, afhankelijk van de veiligheidseisen van het systeem.

 • Wat zijn de verschillende soorten automatische deuren?

Bij Entrance Services vindt u verschillende soorten automatische deuren. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type automatische toegang u nodig heft.

 1. De automatische deur
 2. De rolluik
 3. De automatische slagboom

1. Voor de automatische deur zijn er verschillende oplossingen mogelijk:

 • Automatische schuifdeur
 • Automatische draaideur
 • Automatische soepele deur
 • Automatische industriële sectionaaldeur

De deuren kunnen vervolgens worden uitgerust met verschillende opties en openingswijzen zoals (standaard, gebogen, telescopisch, brandwerend, luchtdicht, paniek, ...). Afhankelijk van uw behoeften kunnen wij u begeleiden naar het juiste type deur.

2. Het rolluik heeft verschillende functies. Bij Entrance Services bieden we twee soorten rolluiken op maat:

 • Het winkelluik
  Het industriële rolluik

3. De ELKA automatische slagboom is een uniek model slagboom op maat die wij aanbieden voor het beveiligen van privétoegangen zoals parkeergarages.

 • Kunt u me helpen het type automatische deur te kiezen dat het beste bij mijn behoeften past?

Ja, ons team van experts kan je adviseren over het type automatische deur dat het beste past bij jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om een schuifdeur, draaideur, flexibele deur of industriële sectionaaldeur, we kunnen je begeleiden naar de beste oplossing, rekening houdend met je ruimte en gebruiksbeperkingen.

 • Bieden jullie toegangscontroleoplossingen voor automatische deuren?

Ja, we bieden een reeks toegangscontroleoplossingen voor automatische deuren, waaronder toegangskaartsystemen, toetsenborden en badgelezers. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt om de beveiliging te verbeteren en de toegang tot uw faciliteiten effectief te beheren.

 • Kan ik een gratis offerte krijgen voor mijn automatische deuren?

Ja, we bieden gratis prijsaanvraag aan voor al onze diensten, of het nu gaat om installatie, reparatie of onderhoud. Neem contact met ons op en ons team zal je een gedetailleerde offerte geven op basis van je specifieke eisen.

 • Hoe werken de veiligheidssensoren op automatische deuren?

Veiligheidssensoren op automatische deuren detecteren bewegende obstakels en stoppen of draaien de deur automatisch om botsingen te voorkomen. Ze maken gebruik van technologieën zoals aanwezigheidsdetectie, infraroodstralen en druksensoren om de veiligheid van mensen en eigendommen te garanderen.


Automatisch deuronderhoud

 • Hoe vaak moet ik mijn automatische deur onderhouden?

Voor optimale prestaties raden we jaarlijks onderhoud aan. In omgevingen met intensief gebruik kunnen halfjaarlijkse controles echter noodzakelijk zijn.

 • Kunt u mij helpen bij het opstellen van een onderhoudsschema voor mijn automatische deur?

Absoluut. We kunnen een onderhoudsplan op maat maken voor jouw specifieke behoeften en de gebruiksfrequentie van de deur.

 • Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract voor mijn automatische deur?

Onderhoudscontracten bieden een aantal voordelen, waaronder het verlengen van de levensduur van je automatische deur, het verminderen van het risico op kostbare storingen, het optimaliseren van de prestaties en het verbeteren van de veiligheid. Ze omvatten regelmatige preventieve onderhoudsbezoeken, grondige controles en aanpassingen indien nodig.

 • Hoe weet ik of mijn automatische deur gerepareerd of onderhouden moet worden?

Als je tekenen opmerkt zoals ongewone geluiden, schokkerige bewegingen, vertraagd openen of gedeeltelijk sluiten, raden we je aan om je deur te laten inspecteren door onze gekwalificeerde technici. Zij kunnen bepalen of eenvoudig onderhoud voldoende is of dat reparatie nodig is.

 • Zijn er stappen die ik kan ondernemen om mijn automatische deur te onderhouden tussen de geplande bezoeken door?

Absoluut. Je kunt eenvoudige taken uitvoeren zoals het regelmatig schoonmaken van rails en sensoren, visuele controles van afdichtingen en het smeren van bewegende delen. Het is echter essentieel om complexere taken aan onze professionals over te laten om de integriteit van je deur te garanderen.

 • Hoe kan ik de levensduur van mijn automatische deur verlengen?

Naast het regelmatige onderhoud dat door onze technici wordt uitgevoerd, kunt u ook goede praktijken toepassen zoals het regelmatig reinigen van onderdelen, visuele inspectie van versleten onderdelen en smering van bewegende onderdelen om een maximale levensduur van uw automatische deur te garanderen.


Volg ons

Entrance Services


Rue de la légende, 20
4141 Sprimont


Stijn Streuvelstraat, 7
1800 Vilvoorde

078 153 152

Entrance Services © 2024 - Site Internet optimisé par Référenceur - Politique de confidentialité